dijous, 15 de maig del 2008

CREA LA TEVA ONG

Us proposem treballar el coneixement de les ONG mitjançant una Webquest.

Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

Voluntariat, cooperació, ajuda internacional, voluntariat...

La Webquest “Crea la teva ONG” permetrà als alumnes viatjar per internet i descobrir què signifiquen aquests conceptes i les diverses organitzacions no governamentals que actuen arreu el món per ajudar, defensar i actuar en els àmbits humanitaris, socials i mediambientals.

Després de descobrir què s’amaga darrera els logotips de diferents ONG i de compartir les descobertes amb els companys de classe, la webquest guia els alumnes per a crear la seva pròpia ONG: definir l’objectiu, crear un logotip, divulgar-la, obtenir recursos, etc...

Aquesta webquest està estructurada d’una forma molt clara i senzilla, mostra clarament les tasques i passes a desenvolupar i es proposa un objectiu molt interessant pel tema del nostre bloc, l’educació per al desenvolupament, on les ONG tenen un paper molt important.

http://www.xtec.cat/recursos/webquests/htm/ong.htm