diumenge, 11 de maig del 2008

LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES

Us presentem una experiència que consisteix en realitzar un viatge virtual en 80 dies al voltant del món. L'interès principal de l'experiència és l'extraordinària aplicació de les noves tecnologies a l'aula.

A més de viatjar pel món, aquesta activitat posa en contacte alumnes de diferents centres educatius a través d'un joc de participació i cooperació. Es va iniciar l'any 2000, ha tingut diverses edicions i en aquest moment no tenim prou informació per assegurar que enguany també es porta a terme. Malgrat tot, per la innovació de la proposta us la presentem per tal que la conegueu i descobriu més possibilitats de l'aplicació de les noves tecnologies a l'aula.

Aquesta experiència permet:
- una extraordinària aplicació de les noves tecnologies des d'una perspectiva molt motivadora
- una forma diferent de viatjar i conèixer diferents països del món
- un treball interdisciplinar entre les àrees de noves tecnologies, llengua i coneixement del medi
- intercanvi i col·laboració entre diferents centres educatius


L'experiència consisteix en realitzar la volta al món seguint les etapes del viatge que va fer en Phileas Fogg a la novel·la de Jules Verne.Els alumnes que decideixen realitzar el viatge han de formar grups o equips i han de tenir un professor o professora de suport que haurà de fer el manteniment d'una web (si no és possible tenir web s'estudiarà una alternativa). Els participants visitaran països, s'enviaran cartes, participaran en jocs, hauran de penjar treballs que vagin realitzant per a superar les proves que s'aniran proposant al llarg del viatge, etc.

Els participants obtenen premis en material informàtic i llibres.
http://www.xtec.es/lavolta/