dijous, 15 de maig del 2008

ELS DRETS HUMANS MITJANÇANT LA METODOLOGIA DE "La cacera dels tresors"

Amb l’objectiu d’aplicar les noves tecnologies a l’aula, us proposem treballar Els Drets Humans mitjançant la metodologia de “la cacera de tresors”.

Una “cacera del tresor” és una proposta didàctica molt útil per a adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació en general i amb l’accés a la informació a través de la Internet en particular. Consisteix en una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web a partir de les quals es poden descobrir les respostes. Algunes inclouen una “gran pregunta” al final, que requereix que els alumnes integrin els coneixements adquirits en el procés.

Aquesta “cacera de tresors” que us proposem té l’objectiu d’investigar a fons què són els Drets Humans. Us la presentem pel contingut de la seva temàtica, els Drets Humans, un dels principals temes de l’educació per al desenvolupament.

Malgrat tot, en relació a l’objectiu del nostre bloc, aquesta “cacera de tresors” té alguns inconvenients que heu de conèixer: està plantejada per a educació secundària, el contigut és en castellà i és una mica dens i es porta a terme de manera individual.

Només us el presentem perquè conegueu una altra forma de treballar mitjançant les noves tecnologies.

http://www.boulesis.com/didactica/cazatesoros/derechos-humanos/